Boekenlijstjes Boekspirerend

7 inspirerende boeken van Nederlandse fempreneurs

Fempreneurs is een samentrekking van female en entrepeneur, oftewel vrouwelijke ondernemers. Deze girlbosses veroveren de wereld met hun  business én zijn dus uitermate geschikt om iets van te leren. Gelukkig schreven al deze fempreneurs tussen de bedrijven door een boek, waarin ze hun waardevolste lessen delen. 

 

Start before you're readyStart before you’re ready – Simone Levie

Simone Levie is een gepassioneerd spiritueel online business coach. Haar allergrootste passie is om ondernemers de kracht van het internet te laten ontdekken, zodat zij ook heel veel mensen kunnen helpen.

Het is de levensmissie van businesscoach Simone Levie om vrouwen te empoweren. Te vaak laten zij zich door irreële angsten en valse bescheidenheid weerhouden van het verwezenlijken van hun wensen en dromen. En die eeuwig twijfel… Zou ik het wel kunnen?

Simone zegt: Start before you’re ready! Geen gemiep, ga ervoor, pak die kans als je hem ziet. Dit boek helpt je je talenten te erkennen en te kiezen voor de dingen die jij écht belangrijk vindt. Je kunt het, niets houdt je tegen!

Bekijk op bol.com

 

Happy Life 365Happy Life 365 – Kelly Weekers

Kelly Weekers studeerde af in klinische en gezondheidspsychologie aan de universiteit van Utrecht en is vandaag de dag werkzaam als life & business coach. Ze is veelgevraagd spreker en expert bij o.a. RTL Boulevard. Binnen haar eigen onderneming coachte zij reeds duizenden mensen naar een succesvoller en gelukkiger leven.

In Happy Life 365 laat Kelly Weekers op basis van simpele stappen zien hoe bepalend je denkwijze is voor je dagelijkse geluksgevoel. Aan de hand van thema’s als zelfvertrouwen, gezondheid, vriendschap, werk, social media en relaties leer je op een simpele en effectieve manier anders om te gaan met negativiteit, stress en piekeren.

Kelly vertelt nuchter en met humor hoe je zelf geluk creëert. Boordevol praktische opdrachten, voorbeelden, simpele stappenplannen, tips, tricks en quotes voor 365 dagen geluk.

Bekijk op bol.com

 

F*cking Fantastic – Margriet Spijksma

Margriet Spijksma is oprichter en directeur van Fablife, dat ze inmiddels samen met haar grote liefde Ralph runt. Haar missie is miljoenen vrouwen te inspireren om te gaan doen waar ze écht blij van worden. 

Op haar 31ste heeft Margriet alles waar ze ooit van droomde: een relatie, een mooi nieuw huis en een druk sociaal leven. Maar ze is niet gelukkig. Wanneer ze erachter komt dat ze jarenlang bedrogen is, verbrandt ze al haar schepen achter zich en maakt een lange reis naar Nieuw-Zeeland.

Terug in Nederland begint haar zoektocht naar geluk. Stap voor stap rekent ze af met spoken uit het verleden en ontdekt ze wat haar tegenhoudt om te gaan doen wat ze het liefste wil.

In F*cking Fantastic laat Margriet je met inspirerende verhalen uit haar eigen leven zien hoe ook jij meer geluk op je pad kunt creëren. Haar belangrijkste les: kiezen voor jezelf en opruimen – op alle gebieden van je leven.

Lees hier onze recensie van: F*cking Fantastic

Bekijk op bol.com

 

Masterclass OndernemenMasterclass Ondernemen – Annic van Wonderen

Annic van Wonderen (1983) is al meer dan 17 jaar ondernemer en sinds 2012 is zij adviseur & coach voor ondernemers. Maar Annic is ook spreker en heeft haar eigen YouTube kanaal. 

In haar boek Masterclass Ondernemen geeft Annic van Wonderen al haar kennis, tips en adviezen aan haar lezers. Ze vertelt het verhaal van het opzetten van “I Love Fashion News” en hoe ze deze modesite tot een groot succes heeft weten uit te bouwen. Met haar motto ‘durven doen doorzetten’ inspireert ze ondernemers (in spe) aan de slag te gaan en keihard te werken om je doelen te bereiken.

In Masterclass Ondernemen komen vele onderwerpen aan bod die voor alle ondernemers toepasbaar zijn: social media, pr en marketing, netwerken, tips & tricks en valkuilen. 

Bekijk op bol.com

 

Work hard, play hard – Danique Bossers

Danique Bossers is de oprichtster en drijvende kracht achter het populaire modemerk “MostWanted”. Wat begon vanuit passie voor mode en zonder kapitaal, is nu uitgegroeid tot 2 fysieke winkels in Rotterdam en Amsterdam en een zeer succesvolle webshop. 

Nachtenlang Instagram afstruinen, op en neer naar Parijs met een minibudget en eindeloze avonden op kantoor: Danique Bossers weet als geen ander wat er nodig is om vanuit het niets een succesvol bedrijf op te bouwen.

Als begin-twintiger richtte zij de inmiddels ongekend populaire webshop MostWanted op. Wat begon met de online verkoop van enkele T-shirts en kettingen, groeide uit tot een modemerk waar jonge fashionista’s niet meer omheen kunnen. En het houdt niet op, want na de opening van fysieke winkels in Amsterdam en Rotterdam, volgde in 2018 zelfs een eigen sieradenlijn samen met vriendin Monica Geuze.

Maar succes komt niet zomaar aanwaaien, weet ook Danique. In Work hard, play hard vertelt ze over de hoogtepunten in haar leven én over de tegenslagen die ze daarvoor moest overwinnen. Intrigerend, motiverend, stoer en bovendien: goudeerlijk. 

Bekijk op bol.com

 

Het lef om gelukkig te zijnHet lef om gelukkig te zijn – Elske Doets

Elske Doets werd verkozen tot Zakenvrouw van het Jaar 2017. Kort daarna richtte zij de Young Lady Business Academy op. Als geen ander weet ze vrouwen te inspireren om het maximale uit jezelf te halen. Durf te dromen en handel daarnaar, is haar credo.

Onze moderne, digitale maatschappij is druk en ingewikkeld. Gelukkig heeft iedereen, niemand uitgezonderd, een ultieme droom die zich niets aantrekt van de opdringerige eisen van de buitenwereld. Die droom is daarom een betrouwbare raadgever bij het maken van persoonlijke keuzes.

Elske, van nature een observator en vragensteller, snapt als geen ander in welk speelveld je als mens terechtkomt. In Het lef om gelukkig te zijn toont ze aan de hand van haar eigen ervaringen en die van anderen hoe je te midden van stress en scoringsdrang in contact blijft met jezelf, je verlangens en je intuïtie. Tenslotte kun je alleen zo tegenwicht bieden aan krachten die status en financieel resultaat boven levensgeluk stellen.

Met haar kritische en heldere blik op de onrustige tijdgeest van nu laat ze overtuigend en op geheel eigen wijze zien hoe je kunt bouwen aan een carrièrepad waarin jij als uniek individu steeds tot je recht komt.

Bekijk op bol.com

 

SuperOlcay – Olcay Gulsen

Op eigen kracht zette Olcay Gulsen internationaal modemerk Super Trash op dat gedragen werd door sterren als Kim Kardashian en Victoria Beckham. Ze is daarnaast  lifestyle-deskundige en stond in 2018 in de finale van Wie is de mol?

Olcay Gulsen was al een girlboss voordat de term bestond. In SuperOlcay vertelt ze vol zelfspot eerlijk over haar bijzondere carrière. Hoe ze van Waalwijks meisje uit een problematisch gastarbeidersgezin met humor, charme, maar vooral door een ijzersterke drive en doorzettingsvermogen haar dromen najoeg. Hooggehakt, soms stuntelend, maar altijd vastberaden.

In SuperOlcay deelt Olcay Gulsen haar lessen, ervaringen, successen, fouten en tips. Empowerment voor jonge, ambitieuze vrouwen. Who run the world? Precies.

Bekijk op bol.com

 

 

  1. 5 ebooks voor €15 | Mijn aankopen | Leesje

    26 mei 2019 at 06:15

    […] boek stond al op mijn verlanglijstje toen het uitkwam en ook in mijn lijstje van 7 inspirerende boeken van Nederlandse fempreneurs. Tijd om er nu echt eens zelf in te gaan beginnen en te checken of al die lovende recensies terecht […]

Leave a Reply