Boekenlijstjes Boekspirerend

5 winter romans voor koude, regenachtige dagen

Het is guur, koud en regenachtig. Je wordt er helemaal niet vrolijk van, maar het is wel het perfecte weer om ongegeneerd middagen onder een dekentje op de bank te kruipen met een goed boek. Deze 5 romans zijn hier perfect voor!

 
Een winter in Wenen – Petra Hartlieb

Een boekhandel, een beroemde dichter en het besneeuwde Wenen van 1910. Droom weg bij deze romance!

Wenen omstreeks 1910. Marie werkt als kindermeisje bij de welgestelde familie Schnitzler. Op een dag moet ze voor de heer des huizes een boek afhalen in de nabijgelegen boekhandel. Ze komt echter volledig versneeuwd met lege handen thuis. Het boek bleek niet voorradig maar boekverkoper Oskar beloofde het zo snel als mogelijk langs te brengen. Nog dezelfde middag staat hij voor de deur. Met liefst twee boeken: het bestelde boek voor de heer Schnitzler en een boek voor Marie met daarin een persoonlijke boodschap voor haar. Hij zou haar graag nog eens ontmoeten…

€16,95 | Bekijk op bol.com

 

 

Tussen twee werelden – Franco Faggiani

Een weduwnaar en een autistische jongen. Ze lijken in niets op elkaar, maar in de rust van de bergen vinden ze zichzelf. Een hartverwarmend plot!

De vijftigjarige Leo worstelt met het verdriet om de dood van zijn vrouw Chiara. Dan ontmoet hij Martino: een eenkennige, autistische jongen. In leeftijd en afkomst verschillen ze, maar hun zwijgzame en mysterieuze karakter is hetzelfde. Leo besluit de zorg voor Martino op zich te nemen. Om te ontsnappen aan hun problemen verhuizen ze samen van Turijn naar een afgelegen huis in de Piemontse Alpen. Daar leven ze in hun eigen tempo, ver weg van de stad. En juist in de eenzaamheid van de bergen ontwikkelen ze hun eigen, eenvoudige en oprechte leven.

€19,99 | Bekijk op bol.com

 

 

Onder sterren – Klaartje van Setten

Dit debuut gaat over een skichalet, de charme van de Zwitserse bergen, privéjets en filmsterren. Een boek om in één ruk uit te lezen!

Als Josefien op een dag een brief krijgt van gravin Victoria, de tante van haar ex Jean, heeft ze nog geen idee hoezeer die haar leven zal veranderen. Victoria zoekt een beheerder voor haar luxe chalet in Zwitsersland. Aan haar neefje Jean, man van twaalf ambachten en dertien ongelukken, wil ze het niet toevertrouwen. Josefien, die met haar twee kinderen midden in het centrum van Amsterdam woont, droomt van rust en ruimte, en grijpt de kans, niet gehinderd door enige ervaring of voorkennis.

Het chalet blijkt hoog op een berg te liggen, vlak bij het mondaine skioord Crans-Montana. Vanwege zijn luxe en privéligging is het bij uitstek geschikt voor verhuur aan exclusieve gasten: van Arabische prinsen en onderwereldfiguren uit Rusland, tot filmsterren en “keurig’ getrouwde zakenmannen vergezeld door hun met privéjets ingevlogen callgirls. Josefiens gebrek aan ervaring in combinatie met de hoge standaard van haar gasten leidt vaak tot hilarische en bloedstollende taferelen. Ondertussen proberen Josefien en haar kinderen in te burgeren in de stugge lokale dorpsgemeenschap, wat op zijn zachtst gezegd niet meevalt.

€12,99 | Bekijk op bol.com

 

 

De winter voorbij – Isabel Allende

Een sneeuwstorm, drie vreemden en een lijk. Een paar interessante leesuurtjes gegarandeerd…

New York, december 2015. De stad wordt geteisterd door een vreselijke sneeuwstorm. Door een bizar toeval kruisen drie mensen elkaars pad: een gedesillusioneerde Amerikaan met pensioen, een vrijgezelle Chileense vrouw van begin zestig en een jonge illegale immigrante, op de vlucht voor drugscriminelen. Ze raken tegen wil en dank verzeild in een soort roadmovie waarin ze zich moeten ontdoen van een lijk, een pistool en een auto. Tijdens deze bizarre tocht leren ze elkaar steeds beter kennen en langzaam vallen voor de lezer alle puzzelstukjes op hun plaats.

€15,00 | Bekijk op bol.com

 

 

IJskoud – Jennifer L. Armentrout 

Niets werkt zo goed tegen de kou als opwarmen met een bloedhete new adult! Voeg daar een lekkere skisetting aan toe, schenk een glühweintje in en die glimlach is niet meer van je gezicht te vegen.

In IJskoud komen Sydney en Kyler samen vast te zitten in een skioord. Ze kennen elkaar al van jongs af aan en zijn stiekem verliefd op elkaar. Dat willen ze alleen niet aan de ander laten merken. Maar nu ze nergens heen kunnen, kunnen ze ook niet meer vluchten voor hun gevoelens. Die stijgen al gauw tot temperaturen vér boven het vriespunt!

€17,50 | Bekijk op bol.com

 

 

 

 

Leave a Reply