Boekenlijstjes Boekspirerend

5 ebooks voor €15 | Mijn aankopen

Het is Bulk 10-daagse bij bol.com. En hoewel ik een enorme digitale en fysieke boekenkast vol ongelezen boeken heb, kon ik me toch niet inhouden bij deze fijne ebook deal. Ik kocht deze 5 compleet verschillende ebooks voor slechts 15 euro.

..

Happy Life 365Happy Life 365 – Kelly Weekers

Dit boek stond al op mijn verlanglijstje toen het uitkwam en ook in mijn lijstje van 7 inspirerende boeken van Nederlandse fempreneurs. Tijd om er nu echt eens zelf in te gaan beginnen en te checken of al die lovende recensies terecht zijn. 

Happy Life 365 is de no-nonsense denkwijze voor een leuker leven.Aan de hand van thema’s als zelfvertrouwen, gezondheid, vriendschap, werk, social media en relaties leer ik de lezer op een simpele en effectieve manier anders om te gaan met negativiteit, stress en piekeren. Nuchter en met humor, over hoe je zelf geluk creëert door los te laten waar je geen controle over hebt, en de regie te pakken waar het kan.

Het leert je wat vaker lak te hebben aan wat een ander van je vindt, wat vaker nee te zeggen tegen dingen waar je een hekel aan hebt, te accepteren dat falen bij het leven hoort en je niet perfect bent of hoeft te zijn. Het laat je werken voor wat je wilt en het laat je stoppen met zeuren over dat wat je niet hebt. Een boek boordevol praktische opdrachten, voorbeelden, stappenplannen, tips, tricks en quotes voor een leuker leven!

Koop bij bol.com

 

Leer van Fred – Fred van Leer

De reden waarom ik dit boek kocht is basaal, maar I don’t care. Ik vind Fred gewoon heel leuk. Authentiek, hilarisch en oprecht. Ik wist niet eens dat dit boek bestond (sorry Fred), maar nu móet ik het gewoon lezen. En met een beetje geluk steek ik er nog wat van op!

In Leer van Fred doet stylist Fred van Leer een boekje open over zijn persoonlijke leven, en deelt hij zijn beste stylingtips. Want ook al kennen we Fred als Instagram-fenomeen en TV-host, hij blijft bovenal stylist. Wat moet je als vrouw minimaal in je kledingkast hebben? Wat kan wel en wat absoluut niet? Hoe kun je basis-items combineren om toch elke keer weer een nieuwe look te creëren?

Het gaat Fred niet om wat “in’ is (want een in- en uit-lijstje is pas echt “uit’!), maar om je te kleden naar je figuur. Leer van Fred is een heerlijk boek om te lezen, met hilarische uitspraken, sappige anekdotes en handige tips voor je eigen kledingkast. 

Koop bij bol.com

 

Het napalmmeisje – Kim Phuc Phan Thi

Ik was nog niet eens geboren toen deze foto werd gemaakt – mijn ouders hadden elkaar nog niet eens ontmoet – en toch heeft deze foto veel indruk op mij gemaakt. Jaren geleden zag ik een interview met Kim bij Oprah Winfrey en haar verhaal is me altijd bijgebleven. Ik kijk ernaar uit om haar levensverhaal nu uit eigen hand te lezen. 

De foto waarop een meisje wanhopig wegrent voor de vlammen van napalmbommen is wereldberoemd. minder bekend is hoe het verder ging met de Vietnamese Kim Phuc. In dit aangrijpende boek vertelt ze het verhaal van haar jeugd, het heftige moment van de foto en haar lange weg naar genezing en vrede.

Het napalmmeisje is een schrijnend verhaal over de oorlog in Vietnam en hoe een jong leven in een handomdraai verwoest kan worden. Maar het is ook een hoopgevend boek over de veerkracht die Kim vond in de liefde en genade van God.

Koop bij bol.com

 

Stil in de stad – Milou van der Will

Het is alweer jaren geleden dat ik de eerste Benthe Berg thriller, In mijn bloedlas en recenseerde. Hoewel ik niet veel meer weet van het plot, weet ik nog wel dat ik erg enthousiast was. Stil in de stad is het vervolg op In mijn bloed en alweer een tijdje geleden uitgekomen, maar ik heb het boek nooit gekocht. Tot nu!

Misdaadjournaliste Benthe Berg duikt, na maanden op non-actief te hebben gestaan, in de zaak van de moord op een Hongaarse prostituee. Ze komt terecht in de schimmige wereld van mensenhandel, die leidt naar de mysterieuze moordzaak op een oud-minister.

Als diens dochter, een goeie vriendin van Benthe, ternauwernood een moordaanslag overleeft voelt Benthe zich verplicht de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Zelfs als dat betekent dat haar gezin uit elkaar dreigt te vallen.

Koop bij bol.com

 

Nooit meer te druk – Tony Crabbe

Nooit meer te druk lijkt me al lange tijd razend interessant, maar toch heb ik het nooit gekocht. Om de simpele reden dat ik eigenlijk amper het gevoel heb dat ik het te druk heb. Ik ben niet zo iemand die ‘druk, druk, druk’ roept als je vraagt hoe het gaat en ik vind te druk zijn sowieso onhandig en zonde van je leven. Toch denk ik dat ook ik nog wel wat wijze lessen uit dit boek kan halen. Ik ben benieuwd!

We hebben het te druk. Onze inboxen en to-dolijsten puilen uit, er zijn te veel afspraken, te veel informatie, te veel onzekerheid en burn-out is de grootste bedreiging op de werkvloer. We proberen tevergeefs alles gedaan te krijgen en blijven zitten met het gevoel dat we tekortschieten in ons werk, ons sociale leven, als partner en als ouder.

Nooit meer te druk is geen time-managementboek, maar een praktisch boek dat helpt bij het maken van keuzes. Het biedt oplossingen om meer controle over je leven te krijgen, met gerichte aandacht op de dingen die je doet.

Koop bij bol.com

 

 

Wil je zelf nu ook ebooks voor weinig geld scoren? Dan heb je nog vier dagen! Check de Bulk 10-daagse hier:

Bulk 10-daagse mei

 

 

Leave a Reply