Boekspirerend

4 x huiselijk geweld in fictieboeken

Er zijn ontzettend veel hulpboeken geschreven voor mensen die in een huiselijk geweld situatie zitten of daar -gelukkig- uit zijn gekomen. Maar ook in fictieboeken wordt dit probleem aan de kaak gesteld. Hoe heftig het onderwerp ook is, het is goed dat huiselijk geweld achter de voordeur vandaan wordt gehaald. Of dit nu in boeken is of op social media, alle vormen van mishandeling, misbruik of geweld mogen niet onzichtbaar blijven. Deze vier boeken maken huiselijk zichtbaar en bespreekbaar.

 

Nooit meer – Colleen Hoover €17,50
Verschijningsdatum: maart 2018

Nooit meer van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden.

 

 

Tussen jou en mij – Lisa Hall €15,00
Verschijningsdatum: mei 2017

Zo op het oog hebben ze het perfect voor elkaar: ze zijn jong, gezond en aantrekkelijk en hebben een prachtige dochter. Ze verdienen goed, wonen in een heerlijk huis en rijden in een mooie auto. De realiteit is echter anders. Want als de ene partner obsessief jaloers en overheersend blijkt te zijn, verandert huiselijk geluk al gauw in huiselijk geweld…

 

 

 

Sterker dan jij – Kaat de Kock €16,95
Verschijningsdatum: mei 2017
Lara kan haar geluk niet op. Haar kersverse vriendje Kobe is knap, grappig, charmant en ook nog eens smoorverliefd op haar. Bovendien verwent hij haar graag met cadeautjes en weet hij haar vriendinnen helemaal in te palmen. Als Kobe een keertje woedend op haar wordt zonder duidelijke reden, vergeeft ze het hem dan ook. Niemand is perfect, toch? Maar tijdens een aanvankelijk superromantisch weekendje weg blijkt dat Kobes woedeaanval niet eenmalig was.

 

 

 

Als het in de zomer sneeuwt – Kim Moelands €20,99
Verschijningsdatum: april 2019

Voor de buitenwereld waren ze altijd het toonbeeld van een gelukkig en succesvol echtpaar, maar de werkelijkheid was anders. Hetty’s droomman, Nout, bleek een gewelddadige man met een niet te stoppen controledwang. Hij heeft haar vernederd, pijn gedaan en haar bijna alles afgepakt. Elke strijd heeft ze verloren, maar Hetty geeft niet op. Hoe kan ze ook? Een moeder vecht voor haar kinderen. Altijd. Ook als hun vader dreigt haar te vermoorden. Door de ogen van Hetty maak je mee hoe moeilijk het is om te ontsnappen aan zo’n relatie; bijna onmogelijk.

 

 

Leave a Reply